Свойства

Поддръжка

Мъхът от Art Deco Moss не се нуждае от никаква поддръжка, никакво директно поливане, пръскане или подрязване, никакво изискване за необходима слънчева светлина – желателно е да не е изложен постоянно на пряка слънчева светлина или на сурови климатични условия. Мъхът може да вирее и в пространства само с изкуствено осветление – бани без естествено осветление, фитнес зали, помещения за спа, подземни помещения. Допуска се и използването му на открити места с навеси и неизложени на дъжд, и вятър пространства. Излагането на мъха директно срещу отоплителни уреди, камини и климатични системи не е препоръчително.

Природосъобразен и грижещ се за околната среда продукт

Еленският мъх се събира ръчно с грижа към природата от иглолистните скандинавски гори. Одобрен и сертифициран от ISO 9001 и ISO 14001.

Натурален и автентичен продукт

Art Deco Moss използва 100 % натурален и автентичен еленски мъх (Cladonia Stellaris).

Пречистване на въздуха

Скандинавският мъх може да абсорбира токсините от въздуха, допринасяйки по този начин за вашето здраве и благоденствие. Не съдържа никакви токсични химикали и компоненти. Има изключителната способност да премахва вредни материали, като амоняк, ацеталдехид и оцетна киселина. Пречиства въздуха от цигарен дим. Еленският мъх може да се инсталира и в кухненски пространства и санитарни помещения, където миризмите са широко разпространени. Неприятните миризми се отстраняват почти напълно – 88% в рамките на 30 минути при голяма квадратура мъх.

Хипоалергичен продукт

Мъхът допринася за намаляване на алергичните реакции причинени от замърсяване на въздуха и на околната среда с най-добрият и най-сигурният метод – този на Природата сама по себе си. Не съдържа никакви алергени .Има свойството да отблъсква прахови частици във въздуха, не привлича насекоми или патогенни микроорганизми.По този начин декорацията на Art Deco Moss е изключително подходяща и за детски стаи или затворени детски площадки. Мъхът има благотворни свойства като понижава нивата на стрес, напрежението в очите и облекчава умората. Създава една спокойна, комфортна, тиха и успокояваща атмосфера. Има лек и ненатрапчив мирис на Скандинавска горска растителност – усещане за автентична свежест.

Звукопоглъщане

Скандинавският мъх има и свойството да понижава нивата на шум , предимно високочестотни звуци в интериорната среда – подходящ изключително и като звукоизолация при направата на цяла стена.

Пожарна безопасност

Мъхът е тестван за противопожарна безопасност в съответствие с Европейските стандарт за безопасност. Практически той е незапалим и може да бъде инсталиран в близост до осветителни тела, без да се опасявате ,че ще се запали. Изключително подходящ за интериорни помещения.

Естествен индикатор за влажност

Скандинавският мъх е естествено хигроскопичен продукт – поглъща влажност и хранителни вещества от околния въздух. Самата му физическата структура може да бъде като индикатор за нивото на влажност на един интериор.Мек на пипане – нормална влажност, твърд и леко ронлив – липса на влажност.При възстановяване на влажността в помещението той отново възвръща мекотата си. Необходимо му е минимум 40 % влажност – диапазон на влажност, необходим и в интериорните помещения или пространства така ,че човек да се чувства и да живее добре.

Убедете се сами в тези изключителни свойства като направите Вашата поръчка за невероятна декорация.